Jacob (a)

De dochter was de lucht in geschoten. Nieuwe broeken waren prima, als het maar niet van die 'akelige skinny jeans' zijn (end quote). Dusss... Het winkelassortiment voor 8-jarigen (bijna!) is toch erg skinny gericht, en als je jezelf dan toch naaister noemt dan is 1 en 1 al gauw 2.

De eerste broek was de gewone rechte broek uit Stof voor durf het zelvers 2. Nu was de stofkeuze al niet zo geslaagd, dus dat hielp ook niet, zelfs niet toen de grijsbruine jeans met zilver werd doorgestikt. Het patroon zal wel goed zijn, maar na meten moest ik lengte 128 maken, maar taille 140/146. Dat durfde ik echt niet aan en dus maakte ik hem in zijn geheel in 128. Veeel te wijd van boven, dus een behoorlijk stofoverschot rond de billen. Niet toonwaardig, beetje beschamend zelfs.

Dus voor het tweede exemplaar Jacob van stal gehaald. Eerste keer, dus ik was heel benieuwd. Weer eerst meten. Lengte 128, heup 116 en taille 110. Weer twijfel. Maar ik las zo ontzettend veel goede dingen over de pasvorm dat ik de sprong gewaagd heb en het patroon aangepast. Ook mooiere stof dit keer, licht blauwe linnen-achtige jeans.Beetje lastige stof om mooi op de foto te zetten. Maar wel met roze rits (die echt een eitje was om in te zetten -> zo gaat voortaan elke rits er bij mij in) en roze knoop.
Maar nu de pasvorm...


Hij zat perfect in elkaar, mooie plooien, zakken er strak op, taille band mooi doorgestikt met de cover, etc. Ik hoopte zo dat hij goed zou zitten. Een 110 voor mijn bijna 8-jarige meid, ging dat echt goedkomen?
Het antwoord is ja!Bovenkant sluit mooi aan, lengte is perfect. Zouden we dan nu eindelijk van het eeuwige plofkontje af zijn? Eindelijk geen overschot aan stof om de billen? Ik had zeer goede hoop en toen ze zich omdraaide maakte mijn hart een sprongetje. Perfectie =)Het is nu officeel haar lievelingsbroek. Ik zou er graag nog meer maken, maar mijn lijstje is nog lang en ik hoop mooie jeans stoffen voor een zacht prijsje op het Stoffenspektakel te scoren in april.
De dame zelf heeft hem het liefst elke dag aan, en ik geniet elke keer weer als ik haar erin zie.
  Photobucket

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...