Perskussen

In navolging van camelia op het Sancho-forum (zie hier) ben ik ook begonnen aan een perskussen. Altijd maar te zuchten en te steunen op die moeilijk bereikbare naden was ik ook wel zat. Ik heb de volgende patronen gebruikt voor de twee grootste kussens: Tilly and the buttons.
Het kleinere kussen heb ik zelf getekend voor kinderkleding, inspiratie kwam van No big dill. Ze zijn gevuld met zaagsel, `fijn` klusje, maar wel belonend.
Stofje was een oud Zeeman bloesje van de dochter.





  Photobucket

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

7 reacties:

MaMarieke zei

Aafke, wat is een perskussen nou precies... kan me weinig voorstelling bij maken hoe je het gebruikt....heb je een link of actie foto's? Ze zien er wel heel mooi uit!

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Unknown zei

Vorige bericht had een lange url, maakt de opmaak zo lelijk.
Hoi Marieke, als je googled op tailor's ham and sausage, dan vind je al een hoop. Ze zijn bedoeld om moeilijke naden te persen, zoals een mouwkop, figuurnaad of de binnennaad van een mouw. Ronde naden persen nu eenmaal lastig op een platte strijkplank.
'Using a tailor's ham' geeft een youtube filmpje (=de lange url).

Unknown zei

Oja, de ene kant is katoen voor hogere temperaturen en de andere kant is wol voor de lager temperaturen.

MaMarieke zei

Wauw dat ziet er praktisch uit! Vind het ook altijd drama en lukt nooit echt mooi..... wie weet ga ik deze ook nog eens maken. Dank je voor je uitleg

mub zei

Heel mooi! Waar heb je zaagzel gevonden?

Unknown zei

Het zaagsel komt gewoon bij de Hubo weg. Ik kreeg gratis een zak vol mee. Je kunt het overal wel vragen waar ze hout zagen. Momenteel ben ik bezig met eigen patronen voor perskussen te ontwikkelen, dus hou het hier in de gaten!

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...