Badjas

Al een tijdje even niet geblogd, omdat.... jawel -> ik ben begonnen met het maken van een printbaar patroon van het schoudertasje! Eerst het patroon uitgetekend en alles nagemeten (vooral ook de graden van de hoeken, best lastig na zoveel jaar geen wiskunde), dan inscannen, bewerken (lang leve Photoshop), weer printen, alles aan elkaar plakken en dan de patroondelen weer uitknippen. Vervolgens een nieuw tasje gemaakt voor de foto-tutorial. Die moet nog 'even' in elkaar gezet worden. Wordt dus vervolgd!

Maar goed, naar aanleiding van de titel van dit bericht: een tijdje terug heb ik voor mijn dochter deze badjas gemaakt. Een patroon uit een erg oude Knipmode, maar het enige badjas patroon voor een kind dat ik had. En omdat ik de KleinBorkum van Farbenmix zo leuk vond, heb ik het oude patroon een beetje aangepast. Deze is dus nu ook aan twee kanten te dragen. Toch nog het patroon KleinBorkum besteld, want het zit nog in de pijplijn om een kleiner jongensmodel voor mijn zoontje te maken.

Maar nu eerst: mijn lieftallige dochter in haar (uiteraard roze) nieuwe badjas!




 Photobucket

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 reacties:

Corine zei

Hij is prachtig! Ik kwam toevallig op je blog terecht omdat ik op zoek ben naar een patroon voor een badjas in maat 128 ongeveer. Uit welke knippie komt het patroon?

Unknown zei

Dank je! Hij komt uit Knipmode juli '97. Enorm oud dus. Daar stonden toen ook nog kinderpatronen in, deze was in mt. 110/116, 122/128 en 134/140.
Als alternatief is dit misschien iets: Klein Borkum -> http://www.patronenwinkel.nl/farbenmix-borkum-klein

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...